Program za boljšo psihološko podporo zaposlenih vodiva Miriam Jakljič in Alja Fabjan. Najino poznanstvo in prijateljstvo sega še v osnovnošolska leta, zadnjih šest let pa sodelujeva tudi poslovno. Skupaj sva oblikovali program, ki združuje najino znanje o ljudeh, tako s kadrovskega vidika kot psihoterapevtskega pogleda, katerega namen je prepoznavanje in obvladovanje duševnih težav zaposlenih.

Cilj najinega dela je opozoriti zaposlene na pomen psihološkega zdravja ter na skrb zanj, saj dolgoročno to lahko pripomore k boljšemu fizičnemu zdravju, počutju in učinkovitosti.

Najina vizija je spodbujanje vseh zaposlenih k ustvarjanju in krepitvi boljših medsebojnih odnosov, boljšega počutja na delovnem mestu in s tem zmanjšati odsotnost zaradi duševnih bolezni.

 

 Miriam Jakljič

Po izobrazbi sem diplomirana sociologinja, sicer pa se ukvarjam s poučevanjem avtogenega treninga. Na Fakulteti za Družbene vede sem leta 2012 na smeri Kadrovski menegment diplomirala iz področja delovnega prava. Izobraževanje nadaljujem na magistrskem študiju, kjer pišem magistrsko delo z naslovom 'Vloga avtogenega treninga pri premagovanju stresa na delovnem mestu'. Znanje in prakso z avtogenim treningom pridobivam v privatni psihiatrični ambulanti, kjer me je o pozitivnih učinkih te tehnike navdušila in jo tudi naučila, tamkajšnja psihiatrinja. Vodim individualne in skupinske tečaje. Več o mojem delu si lahko preberete tudi na spletni strani www.autogenos.si.

 Alja Fabjan

Ob študiju politologije, katerega sem zaključila leta 2010, sem se posvečala tudi študiju integrativne psihoterapije, ki me je pripeljala do certifikata Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (I.I.P.A.) ter dela, ki ga opravljam z velikim zanimanjem in entuziazmom. Delam individualno, partnersko in družinsko terapijo, svoje izobraževanje nadaljujem na področju supervizije, trenutno pa zaključujem doktorsko disertacijo s področja Zakonske in družinske terapije. Že nekaj let vodim predavanja, delavnice in seminarje s področja psihologije, medosebnih odnosov, komunikacije, motivacije ter organizacije časa. Več o mojem delu si lahko preberete na www.terapija.si.